کد خبر: ۶۱۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۸
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نظر ما بر رفع فیلتر برخی سایت‌ها است، تأکید کرد: روز گذشته در کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه وزارت ارتباطات و سازمان نظام صنفی درخواست بازگشایی گوگل‌پلی را دادیم اما متأسفانه موافقت نشد.

آوای نشاط: عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم اختتامیه نهمین جشنواره ملی فاوا در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره گزارشی که تحت عنوان «وضعیت اینترنت ایران» توسط انجمن تجارت الکترونیک منتشر شده است، گفت: گزارشی که منتشر شده است را نگاهی انداختم و آن را برای بررسی تخصصی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی داده‌ام. ما از هر پیشنهادی که در راستای بهبود شبکه ارتباطی کشور باشد، استقبال می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در همان نگاه سریعی که من کردم بعضی از اعداد، ارقام و آماری که وجود دارد محل بحث است و منابع دیگری نیز برای سنجش وجود دارند که بتوان شاخص‌ها را بررسی کرد. نگاه زیست‌بوم و اکوسیستم برای ما اهمیت دارد و گفته‌ام نشستی با کسانی که این گزارش را تهیه کرده‌اند بگذارند و ابعاد مختلف مسائل گفته شده را بررسی کنند. اگر این موارد در اختیار ما باشد حتما اعمال خواهیم کرد.

زارع‌پور در پاسخ به خبرنگاران دیگر درباره اخباری مبنی بر فروش سیمکارت‌های خارجی بدون فیلتر در کشور با قیمت چند ۱۰ میلیون تومانی گفت: این مسئله از گذشته وجود دارد که سیمکارت خارجی در اختیار افراد است. سیمکارت‌های ایرانی نیز در کشورهای دیگر می‌تواند فعال باشد اما هزینه آن بسیار زیاد است. گزارشی برای بررسی به سازمان تنظیم دادیم تا این موضوع را بررسی کنند. ما در جمهوری اسلامی چنین چیزی نداریم که سیمکارت بدون فیلتر به افراد بفروشند.

زارع‌پور گفت: ما اینترنتی به اسم اینترنت طبقاتی نداریم، صرفا به دنبال تامین خدمات مورد نیاز اقشار مختلف کشور هستیم؛ البته وزارت ارتباطات جزو سیاست‌گذاران این بخش نیست. 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه با صداوسیما در حال رایزنی در خصوص باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ هستند، درباره پروژه فیبر نوری گفت: هزینه خرید تجهیزات و پهنای باند برای دسترسی به اینترنت، هزینه اندکی نیست. در حوزه فیبر نوری دولت مقداری از این هزینه را تقبل کرده، به این صورت که به هر اپراتور به ازای ایجاد پوشش برای مراکز استان ۵۰۰ هزار تومان و برای شهرهای کوچک ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند. علاوه بر این هر اپراتور بابت هر خانه‌ای که به اینترنت متصل کند ۲ میلیون یارانه دریافت می‌کند و این مبالغ عملات هزینه‌های فیبرکشی (به‌غیراز مودم) را برای اپراتورها تأمین می‌کند. دولت سیزدهم بیش از۲۰ هزار میلیارد تومان برای پیشبرد این پروژه در نظر گرفته است تا سرویس خوب و با کیفیتی به مردم ارائه شود.

تمدید پروانه فعالیت مخابرات وابسته به افزایش کیفیت سرویس‌ها 

وی درباره شرکت مخابرات ایران و انتظاراتی که از آن دارد گفت: شکایات مربوط به ارتباطات و فناوری اطلاعات که از طریق سامانه ۱۹۵ ثبت می‌شود، نشان می‌دهد بیشترین میزان شکایت کاربران در این حوزه مربوط به شرکت مخابرات و بخش تلفن ثابت این اپراتور است. تعداد شکایات نشان می‌دهد که این اپراتور باید وضعیت خود را اصلاح کند. 

وزیر ارتباطات تصریح کرد: هفته گذشته به مخابرات اعلام کردیم اگر برای افزایش کیفیت خدمات شبکه خود تضمین ندهد و در قالب جدیدی که وزارت ارتباطات برای خدمت‌رسانی به مردم پیش‌بینی کرده به ارائه خدمت نپردازد، ما دلیلی برای تمدید پروانه مخابرات نخواهیم داشت. خوشبختانه پس از اعلام این موضوع، شرکت مخابرات به ماجرا ورود کرد و امیدواریم مخابرات نیز به جرگه اپراتورهایی بپیوندند که خدمات خود را بر بستر فناوری‌های نوین ارائه می‌دهند.

منکر اشکال در شبکه ارتباطی نیستیم

وی در خصوص سرعت اینترنت گفت: منکر اشکال در شبکه ارتباطی کشور نیستیم، اگر اشکالی در شبکه وجود نداشت که ما شبانه‌روز تلاش نمی‌کردیم. امیدواریم بتوانیم هر روز نسبت به‌روز گذشته تلاش بیشتری داشته باشیم. البته ما در موضوع اینترنت عقبگرد نداشته‌ایم و تلاش ما این است که تجربه کاربری نیز بهبود پیدا کند.

زارع‌پور گفت: بخشی از تجربه کاربری ممکن است مشکل داشته باشد که سعی داریم با اجرای پروژه فیبر نوری زمینه را برای ارائه اینترنت سیار و ثابت با سرعت بالا مهیا کنیم. اما بخشی دیگر به دلیل تحریم از سوی کشورهاست که دسترسی به برخی سایت‌ها را با مشکل مواجه می‌کند و کاربران این را نیز از وزارت ارتباطات می‌بینند. سایت‌هایی که خطای ۴۰۳ می‌دهند همگی مربوط به مسئله تحریم است. ما سعی کردیم برای رفع این مشکل سامانه‌هایی مانند «۴۰۳» را راه‌اندازی کنیم تا تجربه کاربری بهبود پیدا کند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه نظر ما بر رفع فیلتر برخی سایت‌ها است، تأکید کرد: روز گذشته در کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه وزارت ارتباطات و سازمان نظام صنفی درخواست بازگشایی گوگل‌پلی را دادیم؛ اما متأسفانه موافقت نشد. این موضوع در حیطه اختیارات وزارت ارتباطات نیست و لازم است که رسانه‌ها از سایر اعضای کارگروه آن را مطالبه کنند.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: