کد خبر: ۱۶۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵
دستورالعمل‌های پیاده روی | چه وسایلی همراه داشته باشیم؟ | توصیه‌های مهم در شهر کربلا

به گزارش آوای نشاط از آنجایی که این سفر در کشور همسایه عراق است و بعد مسافت در آن وجود دارد، بسیار ضروری است تا زائران با آمادگی بیشتری رهسپار شوند.
ایام اربعین حسینی در حال نزدیک شدن است و عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع) خود را برای زیارت پیاده حضرتش آماده می‌‌‌کنند. قطعا رفتن به چنین سفری برای شیفتگان و والهان حضرت، سفری رؤیایی است که هر سختی را بر جان می‌‌خرند تا به فیض عظیم آن زیارت نائل شوند. اما از آنجایی که این سفر در کشور همسایه عراق است و بعد مسافت در آن وجود دارد، بسیار ضروری است تا زائران با آمادگی بیشتری رهسپار شوند.

در این گزارش به نکاتی کاربردی درباره سفر اربعین اشاره شده که در ادامه می‌خوانید.

امام جعفر صادق علیه السلام می فرمایند: اگر یکی از شیعیان ما به زیارت امام حسین علیه السلام برود، باز نمیگردد در حالی که تمام گناهانش بخشوده شده است. برای هر قدمی که برمیدارد،هزار ثواب برایش نوشته می شود، هزار گناه فراموش می شود و هزار مرتبه جایگاهش بالا برده می شود.
(بحارالانوار، جلد 101 ، صفحه 25)

راهنمای سفر پیاده کربلا در راه امام حسین(علیه السلام)

میلیون ها نفر به قصد زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) با پای پیاده به سمتکربلا حرکت میکنند! آیا شما هم علاقه مند هستید که به این سفر ملحق شوید؟

این راهنما را بخوانید تا بدانید که چگونه میتوانید این سفر پیاده از نجف تا کربلارا طی کنید.

اطلاعات ضروری

میزان مسافت پیاده روی از شهر نجف تا کربلا :80 کیلومتر

تعداد ستون ها : 1452 ستون

فاصله بین هر ستون : 50 متر ( 20ستون =1 کیلومتر )

زمان لازم برای پیاده روی : 20 تا 25 ساعت

زمان تخمینی سفر پیاده : 2 تا 3 روز

بهترین زمان شروع سفر: 16 صفر

انتظار می رود در این تاریخ سفر تمام شود: 18 صفر

چه کسانی میتوانند در این سفر حضور یابند؟

همه افراد (مرد، زن، بچه، خانواده ها)

مسیر:

از درب ساعت (باب الساعه)حرم حضرت علی ( علیه السلام )خارج شده و پیاده روی را مستقیم از کنار خیابان امام زین العابدین ( علیه السلام )یا خیابان امام جعفر صادق ( علیه السلام ) شروع کنید. این مسیرها را مستقیم بروید تا به بزرگراه کربلا برسید.

به سمت چپ رفته، جایی که هزاران نفر بصورت پیاده به سمت کربلا در حال حرکت هستند. به آنها ملحق شوید و بعد حدود 75 کیلومتر در ستون 1452 شما به حرم حضرت عباس علیه السلام خواهید رسید.

دستورالعمل‌های پیاده روی:

1 . پیاده روی را از طلوع آفتاب آغاز کرده و در مغرب به طور کامل توقف کنید.

2 . اولین شب را در یکی از موکب ها (کمپ یا حسینیه) در حدود ستون 500 و دومین شب را حدود ستون 1000 بگذرانید.

3 . مدت طولانی پیاده روی نکنید. هر زمانی لازم بود استراحت کنید.

4 . در زمان نماز مغرب جایی را برای خواب بین صدها موکب (کمپ یا حسینیه) پیداکنید. نیازی به نگرانی نیست چون تعدادی زیادی از این موکب ها وجود دارد.

5 . مراکز افراد گمشده در ستون های 72 ، 335 ، 602 ، 1103 و حرم حضرت عباس(علیه السلام) قرار دارند. هر 3 کیلومتر مرکز گزارش گمشدگان تعبیه شده است.

چه وسایلی همراه داشته باشیم؟

1 . سعی کنید وسایل کم وزنی را با خود حمل کنید. نیازی به همراه داشتن غذا یا آب نیست چون مقدار زیادی غذا و آب در مسیر موجود است.

2 . مقداری داروی اساسی برای 2 یا 3 روز پیاده روی همراه داشته باشید. با اینکه تعدادی کلینیک های کوچک و کمپ های درمانی در طول مسیر وجود دارند.

3 . به جای همراه داشتن کیف دستی یا کیف خرید یک کوله پشتی سبک را به وسایلتان اختصاص بدهید.

4 . برای جلوگیری از سرما خوردگی لباس های مناسب به همراه داشته باشید: جوراب، دستکش،کلاه، پوشش گوش، کاپشن و غیره

5 . کرم مناسب برای تاول و عرق سوز به همراه داشته باشید. البته اگر میدانید مداوم دچار می شوید.

6 . شما میتوانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی به همراه داشته باشید. البته بهتر است این ها را درموبایل خود داشته باشید تا درحال پیاده روی گوش فرا داده یا بخوانید.

7 . کفش های تازه و بسته بندی را نپوشید. بهتر است یک کفش مناسب و آزاد بپوشید.

8 . پاسپورت و شارژر موبایل را حتما به همراه داشته باشید.

یادداشت های مهم

1 . همه خدمات در طول مسیر مانند اسکان، نوشیدنی ها، غذاها و حتی ماساژ بصورت رایگان ارائه می شود. نیازی به حمل مقدار زیادی پول نیست مگر که بخواهید به موکب ها (کمپ یا حسینیه) کمکی کرده باشید.

2 . سرویس های بهداشتی فراوانی در طول مسیر قرار دارند و همینطور تعدادی از موکب ها نیز سرویس بهداشتی فرنگی دارند.

3 . نیازی نیست نگران به پایان رساندن مسیر باشید. در هر جایی تصور کردید که دیگر توانایی ادامه دادن مسیر را ندارید میتوانید از صدها ون، ماشین و یا اتوبو سهایی که در مسیر هستند برای رسیدن به کربلا استفاده کنید.

4 . به طور متوسط 99 / 99 درصد تمامی زنان و مردان بالای 10 سال بدون هیچ مشکلی در روز سوم مسیر را به پایان می رسانند.

5 . از اینکه نام و آدرس هتل و یا حسینیه محل سکونت خودتان در کربلا را میدانید اطمینان حاصل کنید.

6 . اگر که میخواهید تماس تلفنی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید به این خاطر که احتمالا به دلیل ترافیک بالای شبکه در طول روز با مشکل برخواهید خورد.

رهنمودهای دینی

1 . کسانی که میخواهند به امام حسین علیه السلام خدمت کنند باید به یادشان باشد که صرفا برای دست یافتن به نزدیکی ومجاورت به خدا این کار را باید انجام دهند.

2 . نمازهای یومیه را سروقت برپا دارید چرا که آن وظیفه اصلی ای بود که امام حسین برای آن شهید شد. همانطور این وظیفه را نسبت به بقیه کارها اولویت دهید.

3 . فضای غم و اندوه زمان اربعین را با خنده و شوخیهای نابجا خراب نکنید.

4 .4 اذکار سبحان الله، لا اله الی الله و الله اکبر را مکررا در زمان پیاده روی تکرار کنید که اینها از بهترین اذکار هستند.« وَتَزَوَّدُوا فَانَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَى وَاتَّقُونِ یَا اولِی الاللْبَابِ » سوره بقره آیه(197). به خواندن قرآن و دعا و مناجا تها نیز مداومت داشته باشید.

5 . از تلف کردن غذاها و نوشیدنی ها بپرهیزید. صاحبان موکب ها باید به این موضوع دقت کنند و همینطور به زائران پیاده احترام بگذارند.

6 . پاکیزه نگه داشتن اماکن مقدس و محلهای عمومی را دقت کنید.

7 . به یاد امام غایب حضرت صاحب الزمان (علیه السلام) زیارت انجام داده و برای تعجیل در فرج ایشان بسیار دعا بخوانید.

شماره‌های مهم

اورژانس : 104

افراد گمشده : 07801300561

احکام شرعی : 07814651353

اداره مرکزی : 07801004758

توصیه‌ها در شهر کربلا و در حین زیارت

۱- رفت و آمد به حرم مقدس حضرت امام حسین (ع) بهتر است ترجیحا در ابتدای صبح یا آخر شب صورت گیرد. ازدحام جمعیت در طول روز به شدت زیاد است و همین مسئله می تواند برای زواری که دارای کهولت سن یا ناراحتی قبلی و عروقی هستند مشکلاتی ایجاد کند.

۲- اگرچه امسال دمای هوا در شهر کربلا مناسب است، اما برای مقابله با رطوبت و تعریق ناشی از رفت و آمد در فشار جمعیت لازم است زوار پارچه یا دستمالی نیم تر به همراه داشته باشند.

۳- با توجه به ممنوع بودن بردن تلفن همراه و کیف دستی به داخل حرم و لزوم تحویل این وسایل به بخش امانات حرم مطهر، بهتر است حتی الامکان از همراه داشتن این وسایل خصوصا در روزهای اخیر خودداری کنید.

۴- با توجه به ازدحام جمعیت، از قرار گذاشتن با دوستان و خانواده در محدوده حرم حتی الامکان اجتناب گردد.

۵- افرادی که داروی مصرفی آنها محدودیت ساعتی دارد (باید در صیح، ظهر یا شب مصرف شود) حتی الامکان داروی مورد نظر را همراه خود داشته باشند و مصرف آن را منوط به بازگشت به محل اسکان خود نکنند.

۶- از همراه داشتن کودکان نوزاد یاکم سن و سال در ساعات پرازدحام جمعیت حتی الامکان خودداری شود.

۷- افرادی که دارای بیماری عدم تنظیم فشار خون هستند، قطعا داروهای لازم را در مسیر زیارت و بازگشت از حرمبازگشت به همراه داشته باشند.

۸- اگر الزام و محدودیتی برای زمان بازگشت افراد از کربلا وجود ندارد (به عنوان مثال لزوم سفر به نجف برای بازگشت به ایران)، بازگشت از کربلا در شام اربعین به دلیل ازدحام جمعیت توصیه نمی شود.

۹- با توجه به ازدحام جمعیت و بی سابقه بودن آن در اربعین حسینی امسال، زیارت فوری و ترک محدوده ضریح مطهر امام حسین (ع) و حضرت ابالفضل العباس(ع) جهت بهره مندی دیگر زوار از حظ معنوی این زیارت مورد توجه قرار داده شود.

انهای پیام/

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: