کد خبر: ۵۳۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵
متخصص تغذیه گفت: از آنجا که ارزش تغذیه‌ای میوه‌های درشت و ریز با هم تفاوتی ندارند هیچ توصیه و الزامی برای خرید میوه‌های درشت‌تر نیست؛ در بعضی موارد برای درشت‌تر شدن اندازه میوه از کودهای نیتراته استفاده می‌شود که برای سلامتی زیان بارهستند.

به گزارش آوای نشاط، در نزد عامه مردم میوه‌های درشت از خاصیت بهتری برخوردارند و هنگام خرید میوه و صیفی جات میوه‌های درشت اقبال بیشتری برای خریداری شدن توسط مردم را دارند؛ این در حالی است که میوه‌های با اندازه بزرگ تر دارای سموم بیشتری بوده و مقدار بیشتری از این سموم را از خاک دریافت کرده‌اند.

سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره اینکه «آیا هنگام خرید میوه و صیفی‌جات  نوع درشت آن را خریداری کنیم یا نوع کوچک؟»، اظهار داشت:برخلاف باور عامه مردم فکر می‌کنند میوه‌های خوب و با ارزش فقط میوه‌های درشت و به اصطلاح مجلسی هستند؛ در تمام دنیا میوه‌ها را بر اساس کیفیت شان طبقه بندی، بسته‌بندی و قیمت‌گذاری می‌کنند؛ حال دقیقا چه میوه‌ای بهتر است؟

وی ادامه داد: از آنجا که ارزش تغذیه‌ای میوه‌های درشت و ریز با هم تفاوتی ندارند هیچ اجبار، توصیه و الزامی برای خرید میوه‌های درشت‌تر نیست؛ ضمن اینکه در بعضی موارد برای درشت‌تر شدن اندازه میوه از کودهای نیتراته استفاده می‌شود که برای سلامتی زیان بار هستند؛ بنابراین خرید میوه‌هایی با اندازه متوسط را توصیه می‌کنیم.

این متخصص تغذیه بیان داشت: گاهی مهمان‌ها میوه‌های بزرگ را پوست می‌گیرند و نمی‌توانند تمام آنها را بخورند؛ به همین دلیل اسراف می‌شود؛ این مسئله نیز دلیل دیگری برای توصیه به خرید میوه‌های کوچکتر است.

صفوی افزود: اگر به مکان‌هایی که میوه‌های بسته‌بندی تازه می‌فروشند دسترسی دارید، از خرید فله‌ای میوه در حجم بالا بپرهیزید؛ زیرا امکان خراب شدن میوه‌هایی که فله‌ای و زیاد خریداری می‌شوند وجود دارد؛ از طرف دیگر امکان وجود میوه‌های خراب بین این میوه‌ها نیز است.

وی با بیان اینکه سعی کنید میوه را در همان روزی که قرار است برایتان مهمان بیاید و به اندازه مهمان‌های خود بخرید،ابراز داشت: اگر چند نوع میوه خریداری کرده‌اید، لزومی ندارد در ظرف میوه شما از هر میوه به ازای هر مهمان یک عدد از آنها وجود داشته باشد؛ این صرفه‌جویی بجا، باعث پیشگیری از خراب شدن میوه‌ها و بالا رفتن مقدار دور ریز آنها می‌شود.

این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: با میوه‌ها مانند یک موجود زنده رفتار کنید؛ زیرا  میوه‌ها بخش زنده‌ای از یک گیاه هستند. جابجایی، شستن و قرار دادن داخل یخچال میوه‌ها آنها را در معرض ضربه‌های مداوم و شدید قرار می‌دهد؛ ضربه خوردن به میوه‌ها باعث تلخ یا لک دار شدن گوشت برخی از آنها می‌شود.

صفوی با تأکید بر اینکه نباید برخی میوه‌ها مانند موز و سیب را کنار یکدیگر نگهداری کنیم، گفت: از آنجا که میوه‌ها زنده هستند و نفس می‌کشند، با تنفس خود گازهایی ایجاد می‌کنند که روی یکدیگر اثر می‌گذارد؛ مثلا اگر سیب را کنار موز نگه داریم باعث رسیدن و له شدن سریع‌تر آن خواهد شد؛ البته سیب می‌تواند باعث رسیدن کیوی‌های سفت هم بشود.

وی متذکرشد: موز را داخل کیسه‌ای بگذارید و در بالکن یا مکان خنکی آویزان کنید تا کمتر تحت تاثیر میوه‌های دیگر قرار بگیرد و دیرتر خراب و له شود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: