کد خبر: ۳۹۶۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴
شکرچی‌زاده:
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: حریم گسل‌های 5 کلانشهر تهیه شده و به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده است و در تهران نیز مناطقی که نباید ساخت و ساز ساختمان‌های با اهمیت بالا و بیمارستان‌ها صورت گیرد به شهرداری ابلاغ شده است. 

به گزارش آوای نشاط، محمد شکرچی‌زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خوشبختانه در سال‌های گذشته زلزله‌هایی رخ داده در کشور در شهرهای کمتر از 100 هزار نفر بوده است، گفت: زلزله‌ای که در کرمانشاه و در شهر سرپل ذهاب رخ داد اگر در تبریز و تهران رخ می‌داد خسارت‌های آن 100 برابر این خسارت رخ داده در سر پل‌ذهاب بود.

شکرچی‌زاده با تأکید بر اینکه باید موضوع تاب‌آوری در ساختمان‌ها بعد از وقوع زلزله جدی گرفته شود، گفت: ایران از لحاظ تاب‌آوری شرایط مناسبی ندارد و سپس ساختمان‌های با اهمیت مثل بیمارستان‌ها باید این موضوع را در سرلوحه کار خود قرار دهند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در زلزله کرمانشاه بیمارستان‌ها چه آنهایی که قبلاً‌ و چه آنهایی که اخیراً احداث شده بودند چندان مناسب عمل نکردند پس به همان اندازه که مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها اهمیت دارد باید تاب‌آوری بیمارستان‌ها نیز جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از زلزله کوبه ژاپن موضوع مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها از سوی این کشور جدی گرفته شد، گفت: در حال حاضر 95 درصد بیمارستان‌های این کشور مقاوم‌ شده و در برابر زلزله تاب‌آوری خوبی دارند.

شکرچی‌زاده ادامه داد: در اسفند ماه امسال انتخابات مجلس در پیش است؛ بنابر این مردم باید از نمایندگان حوزه انتخابیه خود به جای احداث بیمارستان جدید بخواهند که به موضوع مقاوم‌سازی و تاب‌آوری بیمارستان‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه باید مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها جدی گرفته شود تا بلافاصله بعد از زلزله بیمارستان‌ها به کار خود ادامه دهند، اظهار داشت: بعد از برجام موفق شدیم 500 دستگاه شتاب‌نگار از بهترین کشورهای تولیدکننده خریداری کنیم و 100 دستگاه شتاب‌نگار نیز نصب کنیم بنابر این با این اقدام می‌توانیم وضعیت خسارت و حرکت زمین را بعد از زلزله تبیین کنیم.

به گفته وی، در قانون برنامه ششم توسعه دولت باید هزار دستگاه  جدید شتاب‌نگار خریداری کند.

* با افزایش یک درصدی هزینه‌ ساخت می‌توان ساختمان‌ها را ایمن کرد

وی با بیان اینکه ژاپن 10 برابر ایران دستگاه لرزه‌نگار دارد، گفت: در تمام ساخت و سازهای جدید باید اجزای غیر سازه‌ای رعایت شود و دیوارها باید به ستون‌ها اتصال داشته باشند.

وی افزود: قطعاً  این اقدام که بر اساس پیوست ششم آئین‌نامه 2800 است 15 درصد تا 20 درصد هزینه دیوارها را افزایش می‌دهد و شاید تنها یک درصد به هزینه کل ساختمان اضافه کند اما قطعاً اجرای آن از خسارت‌های  جانی و مالی زیادی جلوگیری خواهد کرد.

شکرچی‌زاده ادامه داد: در سال‌های اخیر سه حادثه پلاسکو، زلزله کرمانشاه و سیل امسال رخ داده است که نشان می‌دهد کشور ما از لحاظ تاب‌آوری شرایط مناسبی ندارد اما اگر قانون مقررات ملی ساختمان درست اجرا شود تاب‌آوری بهبود خواهد یافت. 

* ویرایش جدید مقررات ملی ساختمان تا پایان سال ابلاغ می‌شود

شکرچی‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید آیا مقررات ملی ساختمان بازبینی و بازنگری خواهد شد، گفت: مقررات ملز تحقیقات ری ساختمان دو سه حوزه تدوین، ترویج و کنترل است بنابر این، این وظیفه از سال 92 بر عهده مرکاه و مسکن و شهرسازی گذاشته شده است و از آن سال تا کنون برای 22 مبحث مقررات  ملی ساختمان کمیته‌های تخصصی تشکیل شده است.

به گفته وی، بازنگری مبحث مقررات ملی ساختمان تکمیل شده و 6 مبحث دیگر در حال ویرایش نهایی است یعنی 80 درصد مقررات ملی ساختمان تدوین آنها به پایان رسیده است. 

به گفته وی، تا پایان سال آینده ویرایش جدید مقررات ملی ساختمان ابلاغ خواهد شد.

* موارد ممنوعه ساخت‌وساز در تهران ابلاغ شده است

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیتی برای ساخت و ساز در محوطه‌ها و گسل‌های زلزله در تهران ابلاغ شده است، گفت: حریم گسل‌های 5 کلانشهر تهیه شده و به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده است و در تهران نیز مناطقی که نباید ساخت و ساز ساختمان‌های با اهمیت بالا و بیمارستان‌ها صورت گیرد به شهرداری ابلاغ شده است. 

شکرچی‌زاده افزود: در حال حاضر 81 کیلومتر مربع از سطح شهر تهران در پهنه گسل‌های اصلی قرار دارند بنابر این ساختمان‌های با اهمیت بالا مثل بیمارستان‌ها یا باید از این مکان‌ها  جابه‌جا شوند و یا بعد از گذشت زمان و استهلاک ساختمان‌ها فکری برای آن ساختمان‌ها کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: