کد خبر: ۳۴۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۲
شهر جده عربستان اوایل ماه جاری میلادی شاهد انفجار دو خودرو بود. کنسولگری آمریکا در جده در بیانیه‌ای از شهروندان خود در عربستان خواست تا هشدارهای امنیتی را جدی بگیرند این درحالی‌ است که حکومت سعودی و رسانه‌های آن درباره این حادثه امنیتی سکوت کرده‌اند.

به گزارش آوای نشاط به نقل از الجزیره، سکوت عربستان سعودی درخصوص انفجار دو خودرو در جده در روز 7 ژوئن جاری، بحث و جدل‌های گسترده‌ای میان تحلیلگران سیاسی ایجاد کرده است؛ در حالی که ریاض موضع سکوت اختیار کرده و رسانه‌های رسمی آن جزئیات این حادثه را منتشر نکرده‌اند، کنسولگری آمریکا بعد از این حادثه، که مجروحانی به‌جای گذاشت، به اتباعش در این کشور پادشاهی هشدار داد.

تعامل عربستان سعودی با این رویداد، باب تحلیل‌های گسترده درباره آن را باز کرده است، برخی می‌گویند این سکوت به بروز شکاف و دودستگی در خاندان پادشاهی برمی‌گردد و برخی دیگر خاطرنشان می‌کنند که این دو انفجار واکنش داخلی به سیاست «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی است.

آسیب‌پذیری امنیتی

«عمر عیاصره» نویسنده و تحلیلگر سیاسی دراین‌باره ابراز عقیده کرد، سکوت سعودی درباره این انفجارها به تلاش محمد بن‌سلمان برای ترمیم آسیب‌پذیری امنیتی کشورش برمی‌گردد چرا که او از این وضعیت، که مناطق مختلف کشور با وجود معاملات گسترده تسلیحاتی و سامانه‌های راداری هدف قرار گرفته می‌شوند، به‌ستوه آمده است.

به‌گفته عیاصره، انفجارها ارتباطی با تروریسم ندارد بلکه واکنشی به عملکرد ولیعهد سعودی به‌ویژه درباره مسائل اجتماعی و رویکرد سیاسی او در زمینه رفاه و حذف دین و همچنین برخوردش با وهابیت و آداب و رسوم و سنت‌های جامعه مذهبی عربستان تلقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد، محمد بن‌سلمان یک جهش آنی در مسائل اجتماعی کشور داشت که بدون مقدمه و مراحل انتقالی انجام شد که واکنش‌های داخلی خشمگینانه را برانگیخت.

«جان کریاکو» کارشناس امنیتی و استراتژیک بعید دانست که انفجار دو خودرو ارتباطی با انصارالله داشته باشد «بلکه این حادثه، موضوعی داخلی است که عملکرد ضعیف محمد بن‌سلمان و گشایش اصلاحات اجتماعی او را هدف قرار می‌دهد». این کارشناس نیز ارتباط انفجارها با اختلافات در داخل خاندان پادشاهی را رد کرد.

از سوی دیگر، «عبدالعزیز المؤید» فعال حقوقی عربستانی اظهار داشت که این انفجارها با عملیات علیه شخص ولیعهد سعودی مرتبط است.

سکوت رسانه‌ای

کریاکو سکوت رسانه‌‌های سعودی درباره این حادثه را دلیلی بر میزان تسلط حکومت بر رسانه‌های خبری عنوان کرد در حالی که کنسولگری ایالات متحده مجبور شد در چارچوب مسئولیت قانونی خود، به اتباع آمریکایی هشدار دهد.

وی افزود، عدم بازتاب خبر در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر قدرت و کنترل حکومت سعودی برای سرکوب هر نوع مخالفت یا اخباری است که ضعف امنیتی حکومت را برجسته می‌کنند.

از سوی دیگر، المؤید به کارنامه بد عربستان سعودی در پوشش اتفاقات اشاره و تأکید کرد عربستان سعودی قدرت کنترل تمامی رویدادهای داخلی را دارد و اگر اتفاقی، ماهیت تروریستی داشته باشد عربستان سعودی درباره آن سکوت می‌کند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: عربستان ، جده ، نشاط
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: