کد خبر: ۳۲۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۲
موسوی:
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ارزش و اعتباری برای معافیت های اعطایی بر تحریم ها قائل نبوده و نیست، از رایزنی های داخلی و خارجی خبر داد و گفت که تصمیم مقتضی در این زمینه اتخاذ و اعلام می شود.

به گزارش آوای نشاط، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ارتباط با بیانیه اخیر کاخ سفید مبنی بر عدم تمدید معافیت برای خریداران نفت ایران اظهار داشت: با توجه به غیرقانونی بودن اصل تحریم های مورد نظر، جمهوری اسلامی ایران اصولا ارزش و اعتباری برای معافیت های اعطایی بر تحریم ها قائل نبوده و نیست.

وی افزود: با این حال، با توجه به تاثیرات منفی عملی این تحریم ها و احتمال افزایش این اثرات منفی با عدم تمدید معافیت ها، وزارت امور خارجه امروز به صورت مستمر با تمامی نهادهای ذیربط داخلی در تماس بوده و نیز رایزنی های فشرده ای با بسیاری از شرکای خارجی اعم از اروپایی، بین المللی و همسایگان صورت داده است.

سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: نتیجه این تماس ها و رایزنی های داخلی و خارجی به مراجع عالی تصمیم گیری منعکس شده و به زودی تصمیم مقتضی در این خصوص اتخاذ و اعلام خواهد شد.

*بیانیه کاخ سفید

کاخ سفید امروز (دوشنبه) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «دونالد ترامپ»« تصمیم گرفته است معافیت های نفتی ایران را دیگر تمدید نکند.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد که دونالد ترامپ تصمیم گرفته است استثنائات مربوط به کاهش خرید نفت از ایران را که در ماه مه به پایان می‌رسند (معافیت‌های تحریمی) تمدید نکند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، هدف از این تصمیم رساندن صادرات نفت ایران به صفر است تا این کشور به منابع اصلی درآمد خود دست نیابد.

در این بیانیه آمده است که آمریکا، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و دیگر متحدان و دوستانمان تلاش خواهند کرد که بازار نفت از تامین نفت کافی برخوردار باشد.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه ۸۰ درصد درآمدهای ایران از نفت است مدعی شد که واشنگتن تلاش می‌کند که کل صادرات نفت ایران را قطع کند. (بیشتر بخوانید)

گفتنی است دقایقی بعد از بیانیه کاخ سفید درباره تمدید نشدن معافیت های تحریمی ایران، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از اقدام جدید ضدایرانی «دونالدترامپ» استقبال کرد.

نوامبر سال گذشته، وزارت خارجه آمریکا معافیت های 180 روزه‌ای را به 8 کشور خریدار نفت و میعانات ایران ارائه کرده بود تا در این فاصله به دنبال منابع جایگزین غیر از نفت ایران باشند. این مهلت در حال به پایان رسیدن است و دوم مه 2019 تمام خواهد شد. این کشورها شامل ترکیه، کره جنوبی، ایتالیا، تایوان، یونان، ژاپن، چین و هند بودند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: