کد خبر: ۲۶۲۴
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶
رئیس جمهور کره جنوبی و رهبر کره شمالی فردا در روستایی در مرز 2 کشور که قرارداد متارکه جنگ در سال 1953 در آن امضا شد، دیدار می کنند.
به گزارش «آوای نشاط»، اظهار نظر کره شمالی مبنی بر اینکه فعلا دست به آزمایش اتمی و موشکی بالستیک نمی زند خیلی هم عجیب نیست زیرا کشوری که دارای تسلیحات اتمی است حالا بر توسعه اقتصادی متمرکز شده است.

شاید برای همین دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا گفته است که راه زیادی تا خلع سلاح هسته ای کره شمالی باقی است و از اکنون نباید نتیجه گیری کرد.
بزرگترین آزمایش این کشور پس از آزمایش ششم اتمی اش در سپتامبر سال گذشته، دیداری است که روز جمعه 27 آوریل (7 اردیبهشت) با 'مون جائه این' رییس جمهور کره جنوبی در خاک کره برگزار می کند که این هم یک اتفاق نادر پس از پایان جنگ دو کره در سال 1953 میلادی است.

دو کره برای برگزاری هر چه بهتر این نشست در قالب سه دور پیش مذاکره بیش از 300 بار تا کنون با یکدیگر رایزنی کرده اند آنها حتی روی جزییات این نشست از جمله اینکه نهار چه غذایی سرو کنند، کدام یک از روسای دو کشور ابتدا وارد سالن شود و اینکه کدام بخش از احوال پرسی و دست دادن دو رهبر به صورت زنده پخش شود به توافق رسیده اند. 
دو کشور جزییات بیشتری از این نشست از جمله رنگ، طرح، اندازه، نوع میز مذاکره و نقش حک شده بر روی آن، تابلوهای نصب شده در داخل سالن مذاکره، نحوه پوشش رسانه ای نشست و خیلی از جزییات دیگر را با همدیگر بررسی و به توافق رسیده اند.

کاخ آبی کره جنوبی حتی اعلام کرده است رییس جمهور این کشور برای اینکه از نظر فیزیکی نیز آمادگی بهتری داشته باشد روزقبل از مذاکره ورزش و پیاده روی خواهد کرد.

'نام سونگ ووک' استاد مطالعات کره شمالی در دانشگاه سئول می گوید: کره شمالی ید طولایی از تعهد به خلع سلاح هسته ای دارد و بارها این موضوع را مطرح کرده و گفته است برنامه هسته ای نظامی اش را رها می کند و این تعهد را در طول چند دهه گذشته بارها تکرار کرده ولی هرگز عملی نشده است.

وی می افزاید حالا هم این موضوع را 'کیم جونگ اون' رهبر این کشور مطرح کرده است اما طبیعی است که دنیا روی آن حساسیت نشان دهد و با دقت موضوع را موشکافی کند.

کارشناسان می گویند که کره شمالی نگفته است که در کنار توقف آزمایش های هسته ای و موشکی بالستیک، کل برنامه نظامی اتمی را رها می کند و زرادخانه اش را از بین می برد و این موضوعی است که هنوز برای همه ابهام دارد.

'سوزان تورنتون' دیپلمات آمریکایی و از مسئولان امور آسیا و اقیانوس آرام که به کره جنوبی سفر کرده از اظهارات 'کیم' استقبال کرده و گفته است که روز گذشته در کره جنوبی با مقام های این کشور در باره این موضوع رایزنی کرده است.

این سفر در شرایطی انجام می شود که آمریکا در انتظار نتیجه دیدار سران دو کره است و رسانه های گروهی دنیا از هم اکنون روی این نشست متمرکز شده اند که بزرگترین رویداد سیاسی دو کره در یک دهه گذشته به حساب می آید.

'چیونگ سونگ سانگ' از موسسه 'سی جونگ' کره جنوبی در این باره می گوید: تعهد کامل به خلع سلاح اتمی از سوی کره شمالی تا زمانی که رهبر این کشور با رهبران کره جنوبی و آمریکا دیدار نکرده باشد، غیرممکن است.

وی تصریح کرد که 'کیم' نمی تواند همه چیز را یکباره از دست بدهد او از توقف آزمایش های اتمی سخن گفته است تا زمینه را برای مذاکرات سران هموار کرده باشد.

کارشناسان معتقدند اجلاس دو کره می تواند فضای نشست سران کره شمالی - آمریکا را تعیین کند مگر اینکه رییس جمهور کره جنوبی، رهبر کره شمالی را به خلع سلاح هسته ای قانع کند این اجلاس حتی ممکن است تاثیر منفی بر نشست ترامپ - کیم داشته باشد.

واشنگتن اصرار دارد که خلع سلاح هسته ای کره شمالی، کامل، قابل تایید و غیر قابل برگشت باشد اما پیونگ یانگ خواستار یک رویکرد گام به گام و هماهنگ شده است تا در قبال عقب نشینی از سلاح هسته ای امتیاز بگیرد.

اگر اجلاس بین سران دو کره بتواند این شکاف را برطرف کند، نقش مهمی در تحرک و پویایی منطقه و همچنین برقراری صلح در شبه جزیره خواهد داشت لذا باید تا جمعه 7 اردیبهشت و شاید هم مدت بیشتری منتظر ماند.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: