کد خبر: ۱۶۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۷
فرهنگ را از دیرباز در مسیری موازی با شهرت و ثروت دیده اند که هیچ گاه تلاقی نخواهند کرد اما رفته رفته بسیاری از بخش های فرهنگی و هنری آلوده شدند به سکه و اسکناس، سینما و موسیقی سرآمدشان بودند، تا جایی که واژه «صنعت» در ابتدای نام شان دیگر غریب جلوه نمی کند.

به گزارش آوای نشاط روزنامه همدلی نوشت: چند سالی است دلار شده بهانه کتاب نخواندن؛ می‌گویند قیمت کتاب مثل هر چیز دیگری متاثر از نوسانات قیمت ارز، سر به فلک گذاشته و دیگر پولی تهِ سبد خانوار نمی ماند که بخواهد صرف خرید یارِ مهربان کند اما در همین بازار گران، سلبریتی های چنگ انداخته به هر حوزه ای از فرهنگ و هنر، کتاب هایی چاپ می‌کنند چند صد هزار تومانی و مردم هم می‌خرند و به چاپ چندم می رسانندشان.

ستاره هایی مانند افسانه بایگان، رضا کیانیان، ترانه علیدوستی، بهاره رهنما، فلامک جنیدی، بهنوش بختیاری و اخیرترین شان صابر ابر وارد حوزه کتاب شده‌اند و آثاری گران قیمت با فروش بالا روانه بازار کرده اند.

دیلمقانیان: نانویسنده‌ها، نویسنده می‌شوند

کتایون دیلمقانیان، یکی از مدیران انتشارات مس در باب ورود سلبریتی ها به حوزه کتاب گفت: «قسمت بد ماجرا این است که مردم به خاطر اینکه کتابی نوشته فلان هنرپیشه است، می خرندش و فروش زیادی را رقم می زنند. در حقیقت اشتباه آدم هاست که اگر کتابی ارزش خواندن ندارد، آن را می خرند و بابتش پول های زیادی می پردازند».

او با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی انتشارات در ایران، از تعطیلی چند انتشارات مهم گفت: «ناشران مجبور می شوند به سراغ چهره‌های مشهور دیگر عرصه های هنری بروند تا کتاب‌های خود را به هر قیمتی بفروشند. یک مدیر نشر به من گفت "نهایتا تا آبان و آذر سال جاری بتوانم به فعالیت در حوزه نشر ادامه دهم".

من واقعا نمی دانم برخی از ناشران چگونه کتاب‌های خود را می فروشند که می توانند کار خود را توسعه دهند و حتی ساختمان های جدید در تهران می خرند که البته بعید است حاصل فروش کتاب باشد. در مجموع اوضاع نشر در کشورمان، وضعیت خوبی ندارد».

 

انتهای پیام/

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: